Cabane de vacanta in Laponia

Iarna e deja pe ulita, iar gandurile ne zboara acum la vacanta, la sarbatorile de Craciun si de Anul Nou, la zapada si la o soba calda langa care sa ciocnim o cana de vin fiert cu familia sau prietenii.

Cand vine vorba de iarna, nimeni nu are mai multa experienta decat locuitorii nordului, de aceea Laponia, cunoscuta si ca tara lui Mos Craciun, a devenit o destinatie de vacanta tot mai populara. Laponia nu este o tara propriu zisa, ci o regiune care se intinde peste trei tari (Finlanda, Suedia si Norvegia), deasupra cerului arctic. Acolo, iarna tine peste sase luni, iar noptile de iarna sunt extrem de lungi (in decembrie soarele straluceste doar 2-3 ore). Deci mai mult timp de stat langa semineu, cu o carte buna in mana.

Casele traditionale din Laponia sunt in general cabane din barne (lemnul e din abundenta in aceasta regiune), cu ferestre mici, mobilate spartan. Case care-ti dau un sentiment de siguranta si de caldura. Iar daca visati o vacanta de lux, trebuie sa stiti ca orice casa din Laponia are sauna.

Iar cand traditia se imbina cu elemente de arhitectura moderna, rezultatul este spectaculos. O cabana din busteni, cu ferestre mari, e locul perfect in care sa-ti petreci vacanta. Peisajul hibernal si aurora boreala va vor face vacanta de neuitat.

kelokoto.5_f kelokoto.7_f kelokoto.14_f kelokoto.15_f kelokoto.16_f kelokoto.17_f kelokoto.18_f kelokoto.19_fSi inca una, la fel de simpatica.
villa-vuosselinranta.2_f villa-vuosselinranta.3_f villa-vuosselinranta.6_f villa-vuosselinranta.7_f villa-vuosselinranta.11_f villa-vuosselinranta.12_f villa-vuosselinranta.13_f

Sursa foto: www.rukapeak.fi