Casuta 3 in 1: are loc pentru 4 persoane in 9 metri patrati

 

The Bunkie este un concept de casa de vacanta multifunctionala creat in armonie cu mediul inconjurator. Cel putin asta spun proiectantii, 608 Design si BLDG Workshop. Prin peretii transparenti, casa este integrata in peisaj, iar natura multifunctionala raspunde nevoilor familiilor in crestere. Casa are trei moduri in care poate fi folosita: open, play si sleep, adica este un loc de joaca si relaxare, un loc de luat masa, dar si un loc de dormit. Toate in mai putin de 9 metri patrati.

Ce mi se pare interesant este ca in 9 metri patrati incap doua paturi duble pentru patru persoane, dar si o masa pentru patru persoane, semineu si biblioteca. Plus ca vine direct asamblata, neavand nevoie de constructie.

Dar exista si numeroase minusuri, date desigur de suprafata redusa: nu am vazut baie la aceasta casuta, nu poti gati nicaieri, deci trebuie sa vii cu mancarea de acasa, si nu ai deloc intimitate. Daca ai o proprietate extinsa, cu padure sau lac, o casuta de genul asta poate fi un loc interesant de joaca pentru copii sau un loc de relaxare, cu conditia sa ai o casa adevarata pe aproape. Altfel, mi se pare destul de nepractica (mai nepractica decat o rulota). Dar, totusi, un concept interesant din care te poti inspira pentru alte proiecte.

interior1interior2interior3interior4