Conace celebre: Manoir du Lac

 

Chiar daca nu are in spate o istorie de zeci sau sute de ani sau traditia unor case boieresti celebre, Manoir du Lac are cu siguranta o poveste interesanta. Conacul a fost conceput de contele Tibor Kalnoky, al carui nume se leaga de mult mai celebrul castel Kalnoky din Transilvania si de restaurarea proprietatilor din Romania ale printului Charles, impreuna cu doctorul Andrei Stoicescu.

Constructia conacului a durat sapte ani, finalizandu-se in 2011, pentru lucrari fiind adusi unii dintre cei mai buni mesteri artizani si mestesugari din variate zone ale tarii (tamplari din Bucovina, mesteri artizani pentru acoperis din Delta Dunarii, zidari si zugravi de fresce bisericesti precum si dulgheri din Maramures). Rezultatul este intr-adevar spectaculos.

Asezat pe malul lacului Mogosoaia, intr-o oaza de verdeata, complexul, pentru ca este vorba de doua locuinte, aminteste de casele romanesti de la tara. Peretii neregulati varuiti cu alb, acoperisul de stuf caracteristic caselor din Delta Dunarii, usile din lemn masiv si simplitatea decorurilor ii ofera un farmec aparte. Iar in acest caz, pozele chiar spun mai mult decat o mie de cuvinte.

2

3

4

6

5

Interiorul este la fel de simplu, iar elementele traditionale, precum tavanele din lemn cu grinzi masive, se imbina armonios cu elementele moderne, precum ferestrele mari si spoturile luminoase.

7

8

 

Echiparea bucatariei pastreaza aceeasi nota de simplitate. Motivele rustice te fac sa te indragostesti la prima vedere de aceasta zona a casei.9

10

11

 

 

Baia e poate singura zona a casei care nu m-a impresionat. In schimb, zona de relaxare de la mansarda, cu sauna, dus si foarte mult spatiu liber, imi plac foarte mult.

12

13

Cei doi proiectanti au fost foarte atenti la detalii. Un exemplu sunt corpurile de iluminat ingenioase.

14

15Iar peisajul este de vis. O adevarata oaza de relaxare.

16

17Proprietatea era de vanzare prin 2011. Nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp. Mai multe detalii dar si alte poze superbe gasiti pe manoirdulac.eu, de unde provin si fotografiile de mai sus.