Conacul Maldar, unul dintre cele mai frumoase conace din Romania

Conacul Maldar este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase conace din Romania, un loc desprins parca din povestirile eroice ale poporului roman.


Copil fiind si citind Fratii Buzesti, de Dumitru Almas, mi-au ramas in minte culele oltenesti, acele conace-fortarete in care boierii olteni locuiau si dadeau ospete, iar la nevoie se aparau de navalitorii turci. Ma visam stand in foisorul de la etaj si bandu-mi cafeaua de dimineata sau privindu-mi mosiile.

Cand am aflat prima data despre Conacul Maldar, acum cativa ani, mi-am propus sa merg sa-i fac o vizita. Din pacate, pana cum nu am reusit, dar inca n-am renuntat la planul meu.

Pana atunci, va invit sa admirati cateva poze superbe de la conac. Cu siguranta sunt destule lucruri care sa va inspire.

Conacul Maldar 2Conacul Maldar 1
Conacul a fost restaurat pastrand elementele traditionale ale culelor oltenesti, iar utilitatile vietii moderne au fost integrate cu mult gust, fara sa strice cu nimic farmecul arhitecturii. Acelasi bun gust si aceeasi atentie la detalii se vad si in amenajarea imprejurimilor conacului.

Conacul Maldar - exterior 5 Conacul Maldar - exterior 1 Conacul Maldar - exterior 2 Conacul Maldar - exterior 3 Conacul Maldar - exterior 4 Conacul Maldar - exterior 6 Conacul Maldar - exterior 7 Conacul Maldar - exterior 8 Conacul Maldar - exterior 9 Conacul Maldar - exterior 10 Conacul Maldar - exterior 11 Conacul Maldar - exterior 12

Cand pasesti in interiorul conacului parca intri print-un portal care te transpune intr-un alt timp. E ca si cum ai intra intr-un muzeu, doar ca spre deosebire de un muzeu, la conac poti sa te bucur in voie de exponate. Poti sa stai iarna sa bei un ceai langa semineu si poti sa dormi in paturile din lemn masiv, cu tablii sculptate, in cearsafuri de un alb imaculat, apretate si scortoase.

Conacul Maldar interior1 Conacul Maldar interior2 Conacul Maldar interior3 Conacul Maldar interior4 Conacul Maldar interior5 Conacul Maldar interior6 Conacul Maldar interior7 Conacul Maldar interior8 Conacul Maldar interior9 Conacul Maldar interior10 Conacul Maldar interior11 Conacul Maldar interior12 Conacul Maldar interior14 Conacul Maldar interior16 Conacul Maldar interior21 Conacul Maldar interior24 Conacul Maldar interior25 Conacul Maldar interior27

Pentru mai multe poze, dar si detalii despre cazare si alte facilitati oferite de Conacul Maldar intrati pe pagina de internet www.conaculmaldar.ro sau pe pagina de Facebook a conacului.