Inspiratie pentru conac de la Muzeul Satului

Am profitat de prima zi adevarata de primavara si am facut o vizita la Muzeul Satului. Doua ore de plimbare prin satul din inima Bucurestiului mi-au amintit de bucuria copilariei, dar mi-au oferit si inspiratie pentru conacul meu.

Iarba verde si cruda de primavara si cerul albastru fara urma de nor m-au ajutat sa fac niste poze reusite, chiar daca in mod normal nu sunt chiar un talent in materie de fotografie. Asadar, va invit la o plimbare virtuala prin Muzeul Satului, iar cand se face vreme buna puteti face si voi o vizita.

Mai intai o casa de gospodari din zona Argesului.

Casa ArgesCasa Arges interiorCasa Arges interior 2

Trecem apoi in Dobrogea cu o casa vesela si colorata.

Casa dobrogeana fereastracasa dobrogeanacuptor in curte

Prin Moldova am zabovit mai mult. Mai ales casele din zona Sucevei si Neamtului imi amintesc de copilarie.case din moldovaCasa din lemn Moldovacasa din lemn lipita cu lutcasa din lemn judetul suceavasura din lemn Moldovafantana cu cumpanaCasa neamtcasa neamt aproapecasa neamt cuie lemn casa neamt covata pe prispa bordei neamtIar apoi am trecut muntii in pitorescul Maramures, cu falnicele lui case si biserici din lemn.

ulita maramureseanaportita maramurescasa barne cu acoperis de paiefereastra cu oblonsura lemn maramuresBiserica din lemn maramures

Iar apoi am coborat in Ardeal, prin Bistrita si Brasov.

casa bistritaCasa cu etajfereastra cu deseneusa lemn masivbanca din lemn

Iar la final, va invit sa descoperiti personajul surpriza din poza de mai jos.

fantana cu pisica

 

Foto: conaculmeu.ro