O casa pasiva simpla si foarte eleganta

Cum ar fi sa ai o casa pentru care incalzirea sa nu va coste nimic, dar fara ca iarna sa tremuri de frig? Nu e un vis, ci o casa pasiva. 

Conceptul de casa pasiva descrie o casa care indeplineste criterii riguroase de eficienta energetica stabilite de catre German Passivhaus Institut, un institut german (cum ii spune si numele) care omologheaza aceste constructii la nivel international. Pe scurt, o casa pasiva este o constructie foarte bine izolata, aproape ermetica, a carei incalzire se realizeaza in cea mai mare parte natural, de la soare si de la persoanele care locuiesc in ea. O casa pasiva consuma cu 90% mai putina energie pentru incalzire (sau racire, in cursul verii) decat una normala.

Asta nu inseamna ca o astfel de casa trebuie sa arate ca o cutie de polistiren. Oricum, in vest constructorii folosesc materiale mai prietenoase pentru izolatii. In ceea ce priveste aspectul, arhitectii contemporani se intrec in a gasi solutii ca sa faca aceste case cat mai frumoase si sa pastreze stilul dorit de proprietari. O casa pasiva poate fi moderna sau rustica.

Hudson Pasive Project este o casa pasiva proiectata de BarlisWedlick Architects care este simpla, eleganta si usor de construit. Casa pastreaza la exterior aspectul rural al micilor localitati americane, iar la interior este functionala si confortabila. Casa are trei dormitoare si doua bai precum si un spatiu mare de living si bucatarie.

O mare parte din eficienta casei provine din designul inteligent si din solutiile alese de constructori. Cu un perete doar din ferestre, casa le permite ocupantilor sa se bucure din plin de privelistea din jur.casa pasiva (15)casa pasiva (14)casa pasiva (10)casa pasiva (2) casa pasiva (3) casa pasiva (4) casa pasiva (5) casa pasiva (6) casa pasiva (7) casa pasiva (8) casa pasiva (9) casa pasiva (11)Planurile casei arata cam asa:firstplansecondplanMai multe despre conceptul de casa pasiva gasiti aici.